PEC Den Haag
Den Haag
1995 - 2009
Het ontstaan van fusieclub PEC Den Haag
"Fuseren of verzuipen", voor die keus werden in de jaren negentig tientallen clubs uit het Haags amateurvoetbal gesteld. Dit was niet alleen omdat bij veel voetbalverenigingen de ledenaanwas achterwege bleef maar ook omdat steeds vaker de bodem van de verenigingskas te bewonderen viel. Dit kwam mede door de extreem hoog oplopende contributie-schuld. Veel clubs, zo ook SVPTT en SVGW/GEB, leefde qua ledenbestand en financiële middelen onder het minimum. Fuseren was dan ook het enige redmiddel om te blijven voortbestaan. De eerste contacten tussen SVPTT en SVGW/GEB werden in seizoen 1994-1995 gelegd na een vriendschappelijke wedstrijd tussen beide eerste elftallen door de trainers Hans Lamens (SVPTT) en Kees Sprengers (SVGW/GEB). Er waren in die tijd overigens nog meerdere clubs die als fusiepartner in aanmerking kwamen maar het "klikte" meteen tussen SVPTT en SVGW/GEB. Er waren geen problemen met de nieuwe naam en ook het nieuwe tenue leverde geen problemen op, beide clubs speelde n.l. al in het blauw. Op 1 juni 1995 namen de twee verenigingen, SVPTT en SVGW/GEB, met een respectabe le historie definitief de stap om elkaars hand te reiken en te gaan fuseren. De nieuwe fusieclub ging voortaan verder onder de naam PEC Den Haag (Post Energie Combinatie Den Haag). Het eerste bestuur van PEC Den Haag bestond uit Leen Pronk (voorzitter), Theo Tetteroo (secretaris), Rick Wagner (penningmeester), Cees Dieke (Technisch Coördinator) en Dick Bontrop (zaalcoördinator). Seizoen 1995-1996 SVPTT speelde al vanaf 1994 als onderhuurder op het terrein van VIOS, dus de nieuwe fusieclub hield dit terrein "Escamp II" aan de Melis Stokelaan te Den Haag gewoon aan. In het eerste levensjaar van PEC Den Haag begon de club met maar liefst 350 leden, onderverdeeld in 8 seniorenelftallen en 6 jeugdteams. De nieuwe clubkleuren werden een geheel blauw shirt, witte broek en blauw/witten kousen.
PEC Den Haag 1 Seizoen ??-?? Staand v.l.n.r: Dennis Manschot, Wim Verwoerd, John Knoester, Dennis Olman, Erik van der Velden en Ron Scherpenzeel. Zittend v.ln.r: Richard van de Hoogenband, Johnnie Mansvelt, Patrick Roos, Johan Oliehoek en Maurice Schuurman

PEC Den Haag speelde daar de eerste 6 seizoenen ook, tot er financiële problemenen ontstonden tussen VIOS en PEC Den Haag. Na een bijna faillissement van PEC Den Haag werd de club op het nippertje gered. PEC Den Haag vond in seizoen 2001-2002 onderdak bij REMO aan de Guntersteinweg. PEC Den Haag speelde in dit seizoen in de 2e Klasse KNVB. De velden van REMO waren echter zeer slecht. De club vond na 2 seizoenen opnieuw onderdak ditmaal bij GONA aan de Beresteinlaan.

Vanaf seizoen 2005-2006 trok de club bij GSC/ESDO in aan de Erasmusweg. Het officiele adres van PEC Den Haag werd: Sportpark PEC Den Haag: Erasmusweg 1663 2542 PE Den Haag
PEC Den Haag heeft t/m seizoen 2008-2009 op deze lokatie gevoetbald.
De kantine van PEC Den Haag aan de Erasmusweg
Het einde van PEC Den Haag Eind januari 2009 kwam er zowel bij PEC Den Haag als bij RAVA Houtwijk een onderzoek naar een mogelijke fusie tussen beide verenigingen. Nadat alle onderzoeken waren uitgewerkt volgde er op maandag 20 april 2009 bij zowel PEC Den Haag als bij RAVA Houtwijk een Buitengewone Algemene Ledenvergadering waarin de leden moesten beslissen over een fusie met RAVA Houtwijk. Zowel de leden van zondagderdeklasser RAVA Houtwijk als die van zaterdagvierdeklasser PEC Den Haag gingen op maandagavond 20 april 2009 tijdens deze Buitengewone Algemene Ledenvergaderingen akkoord met een fusie tussen beide clubs. Dit hield in, dat PEC/Den Haag met ingang van seizoen 2009-2010 niet meer speelt en inwoont bij GSCESDO aan de Erasmusweg 1663, maar introk op het Rijnveld Sportpark in Houtwijk en daar de zaterdagtak ging vormen van de fusieclub. De nieuwe naam van de fusieclub wordt RAVA/PEC Combinatie en de clubkleuren worden de ‘oude’ kleuren van RAVA, te weten oranje shirt, zwarte broek en oranje kousen. Ed Jacobs (RAVA) is de voorzitter van de fusieclub en Ed Pape (PEC Den Haag) zal als vice-voorzitter gaan fungeren. Op zaterdag 23 mei 2009 speelde PEC Den Haag de laatste wedstrijd in haar bestaan. Het betrof de finalewedstrijd van de na-competitie op het Van Thuyll Sportpark in Zoetermeer. PEC Den Haag verloor deze finalewedstrijd met 4-2 van T.A.V.V. De laatste doelpunten van PEC Den Haag werden gemaakt door Francois Strik (1-1) en Manuel da Cruz (1-2). Helaas dus geen promotie naar de 3e Klasse zaterdag voor PEC Den Haag. In seizoen 2009-2010 zou de club "gewoon" weer starten in de 4e Klasse KNVB maar dan onder de naam RAVA-PEC Combinatie.
 
Palmares PEC Den Haag (zaterdag)
Kampioenschappen
2005-2006 4e klasse C
Andere prestaties
Parade der voozitters bij PEC Den Haag
1995-1997 Leen Pronk
1997-2001 Theo Tetteroo
2001-2004 John Tiemens
2004-2007 Theo Tetteroo
2007-2009 Ed Pape
Parade der trainers bij PEC Den Haag
1995-1996 Hans Lamens
1996-1997 Hans Lamens
1997-1998 Chris Treling
1998-1999 Chris Treling
1999-2000 Chris Treling
2000-2001 Wim van Ettinger / ? (a.i.)
2001-2002 Dennis Olman
2002-2003 Dennis Olman
2003-2004 Hans Lamens
2004-2005 Hans Lamens
2005-2006 Ed Pape
2006-2007 Ed Pape
2007-2008 Richard Douw
2008-2009 Henna Grünholz
 

Aad & Kees

Rava 1930

1976 tm 1984

elbers&wigleven